Kultur och fritid i Östervåla

 

Ett stort utbud av lokal kultur samspelar på ett positivt sätt med nutidens kortare arbetstider som resulterar i ökad fritid för merparten av befolkningen. Det ger som effekt att mer tid kan disponeras för ett aktivt kulturellt bevarande parallellt med nya tidsenliga fritidsaktiviteter.

 

Logga SkogsvallenDen väl bevarade lokala historian i form av välskötta muséer med inriktning på hembygden och den stolta traditionen av möbeltillverkning samspelar väl med den upprustade och bland dansbandsmusiker välkända Skogsvallen, som i nyrustat skick åter kan ta emot stora artister, om än bara några gånger per år.

 

Som en bygd mitt i naturen är självklart många av fritidsaktiviteterna också förpassade till just naturen, men också på ett modernt sätt delvis förflyttade inomhus till is- och sporthallar.

 

Tillsammans med de djupa rötterna i kyrka och religion ger det invånarna ett stort och brett utbud av både kultur och aktiv fritid.

 

 


Information från Utvecklingsrådet

 

HantverksCentrum har nu egen hemsida!

 

 

Östervåla HantverksCentrum har nu en egen hemsida. Klicka på bilden ovan så kommer du direkt till nya hemsidan. Den är under uppbyggnad men det finns redan mycket att titta på bland det utbud av vackra och praktiska ting som finns att köpa hos oss!

 

Spara länken till hemisdan så att du kan hålla dig uppdaterad med vad som händer hos oss!

 

Boka reklamplats

Stolriket-skylt

All plats för reklam-banderoll under våra Stolriket-skyltar måste bokas via hemsidan. Klicka på bilden t.v!

 

2017 års Östervålapris till

Johan Wallin!

Johan Wallin

Klicka på Johan för att läsa mer om Johan och motiveringen till Östervålapriset!

 

Copyright © 2012 Östervåla utvecklingsråd - Powered by C²MS